Formarea profesionala – treapta catre cariera!

10636244_1473398419595461_3544593601257102512_nIn conformitate cu Ordonanta 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, formarea profesionala a adultilor are ca principale obiective:

a) facilitarea integrarii sociale a indivizilor in concordanta cu aspiratiile lor profesionale si cu necesitatile pietei muncii;
b) pregatirea resurselor umane capabile sa contribuie la cresterea competitivitatii fortei de munca;
c) actualizarea cunostintelor si perfectionarea pregatirii profesionale in ocupatia de baza, precum si in ocupatii inrudite;
d) schimbarea calificarii, determinata de restructurarea economica, de mobilitatea sociala sau de modificari ale capacitatii de munca;
e) insusirea unor cunostinte avansate, metode si procedee moderne necesare pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu.

Formarea profesionala a adultilor cuprinde formarea profesionala initiala si formarea profesionala continua organizata prin alte forme decat cele specifice sistemului national de invatamant.

Formarea profesionala initiala a adultilor asigura pregatirea necesara pentru dobandirea competentelor profesionale minime necesare pentru obtinerea unui loc de munca.

549876_537641376280021_1991458676_nFormarea profesionala continua este ulterioara formarii initiale si asigura adultilor fie dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, fie dobandirea de noi competente.

Formarea profesionala este un sprijin in consolidarea unei cariere prin exercitarea de cursuri ce contin o structura axata pe dobandirea abilitatilor si cunostintelor atat la nivel theoretic, cat si practice.

Formarea profesionala sustine integrarea adultilor pe piata locurilor de munca oferind programe de formare profesionala ce se pliaza pe cerintele pietei. Totodata, programele de formare profesionala sunt o parghie de pregatire profesionala ce deschid usi catre o cariera la nivel international.

Testimoniale

 • Voluntariatul reprezinta pentru tineri usa pe care o pot deschide fara impedimente, dar care le dezvaluie un val de oportunitati ce contribuie la dezvoltarea lor personala si profesionala. In plus, le ofera sansa de a trai experiente deosebite alaturi de prieteni noi.
  — Livadaru Andrei
  Coordonator Proiect Orientare In Cariera at

 • Mie imi place foarte mult expresia “the sky is the limit!”. Cand am devenit voluntar mi-am demonstrat inca odata ca asa este! La “TEACH ING” am gasit oameni noi cu care m-am imprieteni imediat. Alaturi organizam evenimente pentru studenti si nu numai, bucurandu-ne apoi de reusite prin iesiri, petreceri, seri de jocuri sau filme si astfel acumulam experienta pentru viata si cariera. Ce imi mai place foarte mult este ca ne exprimam liber si putem imbina idei simple cu altele trasnite pentru rezolvari inedite ale problemelor cu care ne confruntam. Pe scurt la “TEACH ING” te distrezi frumos si cu folos!
  — Poienaru Maricela
  Manager Marketing at

 • Pe mine “TEACH ING” m-a ajutat sa inteleg cu adevarat cum este sa lucrezi intr-o echipa. Aici pot pune in practica ceea ce stiam doar teoretic. Si nu in ultimul rand, mi-am facut prietenii noi cu care pot petrece timpul liber mai frumos.
  — Colta Victor
  Coordonator Centrul De Training Tehnic 2011 - Editia A V-a at

 • Ce inseamna pentru mine voluntariatul? Sa ma gandesc! Cred ca inseamna multe, si anume: prieteni, invatare, organizare, contactul cu diferiti oameni, de la studenti si profesori pana directori de firme, motivare, cunoastere, etc. Pot sa afirm, dupa doi ani de voluntariat, ca aceasta activitate te maturizeaza pe plan profesional, te face mai responsabil, iti dezvolta eul organizatoric si cel mai frumos e ca mi-am facut multi prieteni. Sfatuiesc pe toti cei ce doresc sa se implice sa o faca ca nu este absolut nimic de pierdut.
  — Virlan Bogdan
  Manager Financiar at

 • Voluntariatul pentru mine este o experienta inedita si a devenit motorul ce ma ajuta sa ma cunosc mai bine, sa-i cunosc pe ceilalti si să fac lucruri care conteaza. In concluzie este unul din punctele cheie prin care poti ajunge sa iti cunosti propria valoare, pe care mai apoi o poti amplifica punand în fiecare actiune intreprinsa personalitatea formata.
  — Savoaia Alexe
  Coordonator Centrul De Training Tehnic 2011 - Editia A V-a at

 • De ce vreau sa fiu voluntar?... Pentru a-mi largi orizonturile, pentru a-mi dezvolta noi aptitudini si a experimenta situatii din cele mai diverse.
  — Bobric Florin
  Vice Presedinte at

 • Pentru mine a face parte din Echipa "TEACH ING" inseamna a forma un canal de comunicare spre ceea ce ne asteapta dupa absolvirea facultatii. Facand parte dintr-o astfel de asociatie ma dezvolt, in primul rand, ca personalitate. Imi imbunatatesc abilitatile de comunicare, de lucru in echipa, organizatorice, dar imi formez si altele. Cel mai mult in "TEACH ING" imi place spiritul de echipa si unitatea grupului, de asemenea, imi place aprecierea si motivarea pe care o ofera. “TEACH ING” iti ofera posibilitatea de a te afirma!
  — Colta Victoria
  Coordonator Recrutari 2011 at